Den förgångna jordbruks kulturen

Som monument står de där.. Våra lador som är så integrerade i landskapet jag växt upp i.. Inte allt för länge sedan stod de stolta och rakryggade, var fyllda av säd och hö för djur och människa. I tryggt förvar mot väta och vind kunde bonden hämta det han behövde i dessa stadiga trotjänare.

Nu står de där som sorgliga monument av en tid som inte längre finns, en tid som har gått över i en ny era med storskaligt jordbruk och inplastad mat för både folk och fä..

Skönheten har de kvar där de står och vittrar sönder men nog är det synd och skam att de bara lämnas åt sitt öde..

De redskap som en gång skördat dessa åkrar lämnas även de över till naturen och jag kan faktiskt se att även de har sin skönhet där de står som sovande stoder på gårdstunen.

Annonser
2 kommentarer
  1. Vi har det väldigt bra att vi kan få gå ut i skogen och njuta när och varhelst vi vill! Att det finns att göra fotografiskt vilken årstid eller väder det än är har börjat gå upp för mig så sakteliga… Vintern är underskattad! Längtar också dit!

    Vackra bilder!!!

    🙂 Lasse

  2. Ja, visst har vi det bra… Jag blir lika förundrad var gång jag går ut över de skatter man finner därute, byggnader som kan vara hundratals år gamla, allt från natur till kulturhistoria och med en släng av industrialismen.. Tänker främst på vår gamla järnväg som var så viktig för bla norrland, som numer används av turistdressiner.. (Forsa- Delsbo, via Dellen spåret) Allt gott till dig Lasse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: